All Categories
Featured
Table of Contents
Resultaatgerichtheid Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus Omschrijving Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.
Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren. Zwakke punten, De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk.
Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. Stressbestendigheid Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie Omschrijving Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden.
Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen. Sterke punten, Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden.
Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen (flexibele afzetpalen). Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal. Zwakke punten, Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen.
Sterke punten, Deze mensen hebben een duidelijke visie, die ze goed onder woorden kunnen brengen. Ze willen dit toekomstbeeld bereiken en zijn dus resultaatgericht - . Bovendien hebben ze vaak een goede zelfkennis en zelfontwikkeling. Zwakke punten, Mensen kunnen een te abstracte of onrealistische visie hebben. Ze hebben dan niet helder in hun hoofd waar ze naar toe willen en hoe ze dit moeten bereiken.
Ze zijn er dan van overtuigd dat hun visie de beste is (flexibele afzetpalen). Nieuwe oplossingen bedenken Bekijk meer Bekijk minder De Event Manager moet goed kunnen plannen en organiseren. De Event Manager moet resultaatgericht werken en goed kunnen omgaan met deadlines (Succesvolle werker). De Event Manager moet beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
Ook moet de Event Manager goed mensen kunnen aansturen en beschikken over leiderschapskwaliteiten (Baas). Baas De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram. De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht.
Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging. De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld.
Ook is hij energiek, gedreven en optimistisch. Daardoor kan hij goed leiding geven. Hij richt zich op eenvoud. Als een probleem complex is, maakt hij het simpel en overzichtelijk. De succesvolle werker kan narcistisch zijn en wil mislukkingen weg wensen, waardoor het probleem soms alleen maar zal verergeren. Hij kan kort door de bocht zijn en ongevoelig zijn tegenover collega's.
Dit kan motiverend werken, maar kan mensen ook angst aanjagen. Mensen worden door een succesvolle werker vaak gezien als middelen. In persoonlijke relaties is de succesvolle werker vaak recht-door-zee en accepterend, maar ook ongeduldig en geobsedeerd door werk. Verschillende organisaties en bedrijven organiseren events. Omdat deze steeds professioneler opgezet worden, wordt steeds vaker de hulp van de Event Manager ingeschakeld.
Een goede naam en een goed netwerk zijn dan ook belangrijk voor de Event Manager. Doorgroeimogelijkheden zijn er door het opzetten van een eigen bedrijf of het mogen organiseren van grotere en prominentere events. Het beroep Event Manager is onderdeel van de beroepsfamilie Organisatoren van conferenties en evenementen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Organisatoren van conferenties en evenementen is in de huidige periode goed Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV.
De Event Manager kan als zelfstandige werkzaam zijn of bij een evenementenbureau werken. Een evenementenbureau is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van events. De Event Manager is werkzaam in de profit sector. De Event Manager kan alleen werken of in een team. Als de Event Manager in een team werkt, moet er nauw samengewerkt worden om het event goed te laten verlopen.
De Event Manager heeft veel contact met bijvoorbeeld leveranciers, cateringmedewerkers en de verhuurder van een locatie. De Event Manager moet dan ook beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
De overheid adviseerde dinsdagnamiddag 10 maart om alle (binnen)evenementen waar duizend of meer gasten aanwezig zouden zijn af te lassen of uit te stellen. Een nodige maatregel om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden. Maar ook een advies waarbij iedereen die iets te maken heeft met het plannen en organiseren van evenementen op de tippen van hun tenen liep.
Op 12 maart kwam het officiële verdict: het Nationaal Crisiscentrum meldt dat geen enkel evenement, ongeacht de omvang en of ze openbaar of privé zijn, nog mocht doorgaan (flexibele afzetpalen). Velen stonden voor een dilemma: afgelasten of uitstellen? Foto (boven): Event Planner: Meet, Marcel - Fotograaf: Styn Photography - A/V: John & Jane - Locatie: Tour & Taxis Ben jij in het geval dat je evenement uitgesteld zal worden? Hieronder vind je een stappenplan dat je kan volgen indien jij je evenement(en) moet verplaatsen.
Je event planner staat namelijk in jouw naam in contact met alle leveranciers die jouw evenement omtoveren tot een geslaagde dag of avond. Overleg hoe jullie dit in de toekomst willen aanpakken, wat haalbaar is en of je evenement nog steeds actueel is op een latere datum. Voorzie nieuwe data waarmee je event planner opnieuw aan de slag kan gaan.
Zij zullen ongetwijfeld met veel vragen zitten, dus communicatie is key. Je leveranciers zijn professionals die je zeker kunnen helpen bij het (opnieuw) organiseren van je event - flexibele afzetpalen. Overmachtssituaties zijn verzekerbaar, maar indien je contract een pandemie uitsluit kun je je hierop niet beroepen. Lees dus zeker je contract goed door.
Je kan best je eventverzekeraar contacteren. Hij of zij zal nagaan of een vergoeding kan verkregen worden. Let op: na de uitbraak van COVID-19 werd een toekomstige verzekering voor deze oorzaak niet meer verzekerbaar. Als je nu een verzekering afsluit, zal het coronavirus dus niet meer kunnen gedekt worden. Het is belangrijk om je contracten met je event leveranciers grondig na te lezen.
Besteed vooral aandacht aan de ‘annulatie door overmacht’-clausules in je contract, aangezien deze op dit moment het meest van toepassing zijn. Je gasten keken ongetwijfeld uit naar je evenement. Zij zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn, maar begrijpen je beslissing sowieso. Dit is overmacht, jij kan er zelf niets aan doen. Licht je gasten in door hen een mailtje te sturen of een persoonlijk belletje te geven, naargelang de grootte en het type event dat je organiseert.
Benadruk dat van uitstel geen afstel komt, en dat je event op latere datum nog beter wordt! Of het nu om een spetterend feest ging of een professionele teambuilding, iets waar je zelf tijd en energie in stak moeten uitstellen doet altijd een beetje pijn. Geef je zelf de kans om even verdrietig te zijn en je emoties te verwerken.
Zie het als een uitdaging waar je nog meer voldoening uit kan halen. Een leuk alternatief om je in tussentijd mee bezig te houden is het plaatsen van zogenaamde 'spoilers' (bv. op sociale media). Maak je toekomstige gasten warm met geheimzinnige foto’s of weetjes over hoe je event er zal uitzien, een foto van het overheerlijke eten van je cateraar, de (nieuwe) locatie of door eventueel een tipje van de sluier te lichten over het thema van je event.
Duizenden mensen feesten, genieten van muziek en dansen op heerlijke beats onder een strak blauwe hemel. Festivaltickets zijn zo snel uitverkocht, dat je van geluk mag spreken als je er nog een weet te bemachtigen. Zelf een festival organiseren is een hele klus. Want welke vergunningen heb je nodig? En hoe kom je aan personeel? Succesvol een festival organiseren doe je met behulp van dit plan van aanpak.
Na twee magere jaren, stonden er in 2022 weer 234 festivals op de planning in Nederland. Alle coronabeperkingen zijn opgeheven, maar er zijn nog steeds uitdagingen voor festivalbazen. Personeelstekorten bijvoorbeeld, maar ook nieuwe regelgeving rondom EHBO'ers en het gebruik van wegwerpplastic. Het organiseren van een festival begint met het uitwerken van een getailleerd draaiboek.
In je draaiboek komen ten minste aan bod: Je organiseert je festival voor een bepaalde groep festivalgangers, je doelgroep. Door hun leeftijd, interesses en online en sociale activiteiten in kaart te brengen, maak je een doelgroepprofiel. flexibele afzetpalen. Want welke social media kanalen gebruiken ze? Ontmoeten ze elkaar in de lokale trendy koffiebar of juist op familiefeesten? Met dit soort weetjes bepaal je niet alleen wat voor festival je organiseert, hoe de aankleding eruit ziet en welke foodtrucks en muzikanten je nodig hebt.
Heb je een locatie en datum op het oog? Informeer bij je gemeente wat de mogelijkheden zijn. Populaire locaties als stranden moet je minimaal een jaar van tevoren vastleggen. Denk bij het kiezen van de locatie aan voldoende ruimte, faciliteiten en het beperken van geluidsoverlast voor omwonenden (flexibele afzetpalen). Een planning is noodzakelijk.
Als je dit weet maak je eenvoudig een schatting van de kosten. In je draaiboek vermeld je naast de datum en locatie ook het tijdslot met begin- en eindtijd. Hou bij het plannen van je festival rekening met andere festivals en evenementen (flexibele afzetpalen). Zorg dat jouw evenement niet gelijk valt met andere populaire festivals.
Een festival organiseren kost geld. Hoeveel? Dat is afhankelijk van factoren als de grootte, locatie, het verwachte aantal bezoekers, je marketingstrategie en of je het alleen of samen met anderen organiseert. En wat is je doel? Wil je überhaupt winst maken of gaat het je juist om het maatschappelijk belang.
Werk je met kaartverkoop? Of is het een gratis festival waarbij je inkomsten uit horeca haalt? Informeer bij verschillende bedrijven en vraag offertes op. Gedurende de organisatie kijk je continu naar het budget. Past alles nog binnen je begroting? Of is aanpassing nodig? Vergeet niet extra geld te reserveren voor onverwachte kosten, zoals tenten bij slecht weer.
Gebruik het KVK Geldboek voor ondernemers om je mogelijkheden te verkennen. Een festival is bij uitstek geschikt voor crowdfunding en sponsoring. Bekijk ook eens de mogelijkheden van subsidies via je gemeente. In ruil geef je festivaltickets cadeau. De gemeente zal je altijd vragen om een veiligheidsplan. Wat hierin moet staan verschilt per gemeente.
Wat verstaan wordt onder een klein evenement verschilt per gemeente. Zo is bij de gemeente Utrecht bij een klein evenement 250 bezoekers het maximum en bij gemeente Almere 100. Gemeenten spelen een belangrijke rol. Zij moeten namelijk de locatie, datum, begin- en eindtijd, aantal bezoekers en aanvragen voor vergunningen goedkeuren.
Zorg dat je festival is aangemeld op de evenementenkalender van de gemeente. Voor sommige gemeenten is dit zelfs een voorwaarde voor het afgeven van een vergunning. Vraag vergunningen ruim van tevoren aan bij de gemeente waar je festival plaatsvindt. Een vergunning heb je namelijk niet binnen een paar weken. Er staat gemiddeld minimaal acht weken voor.
Vergunningen en eisen waarmee je te maken kunt krijgen zijn: Een evenementenvergunning vraag je aan bij de gemeente waar je het festival organiseert - . Per gemeente verschilt de procedure, dus informeer wat de voorwaarden zijn (flexibele afzetpalen). De kosten liggen ongeveer tussen de € 180 en € 4. 900. Afhankelijk van de grootte van het festival en de geplande activiteiten.
Table of Contents
Latest Posts
Poiesz Feest 22 April 2023
Bikini 80e
Bikini Tops
More
Latest Posts
Poiesz Feest 22 April 2023
Bikini 80e
Bikini Tops